Slik tilbereder du Persetorsk

Sjømat i denne oppskriften

Persetorsk og ørretrogn

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • 800-1000 g. persetorsk
  • 1 kg. småpoteter
  • Olivenolje
  • 2 pk. frosne erter
  • Smør
  • Asparges eller broccolini
  • 1 sjalottløk
  • 1 dl hvitvin
  • 1/2 dl fløte
  • Beurre blanc saus
  • Ørret rogn
  • Baconterninger
  • Salt og pepper

    Slik gjør du

    Start med å forberede småpotetene for ovnsbaking. Vask og tørk potetene og legg på et stekebrett. Hell over litt olivenolje, salt og pepper og bland godt. Stek i forvarmet ovn på 180 grader til møre (ca. 20 minutter avhengig av størrelsen på potetene)   

    For å lage ertepurè koker du de frosne ertene i lettsaltet vann noen minutter. Hell av vannet og kjør til purè med en stavmikser. Smak til med salt og pepper og en liten klatt smør. Hold varm til servering. 

    Ha litt vann så det dekker bunnen i en kjele stor nok til å romme aspargesene eller broccolini. Ta på en god klatt smør og litt salt. Legg grønnsakene i kjelen og legg på lokk. La grønnsakene dampes i noen minutter til møre. 

    Lag Beurre Blanc saus. Finhakk sjalottløk og stek til mykt. Tilsett hvitvin og kok ned til ca. 1/3 mengde. Tilsett fløte og la det koke i et lite minutt. Pisk inn kalde terninger av smør, litt og litt, totalt 200 gram. Husk at sausen ikke må koke når smøret røres inn da sausen kan skille seg. Smak til med salt og pepper. 

    Trekk persetorsken i rikelig med lettsaltet vann i 8-12 minutter avhengig av tykkelsen på fisken.  

    Server persetorsk rykende varm med ovnsbakte  småpoteter, ertepurè, smørdampede grønnsaker, beurre blanc saus og topp fisken med litt ørretrogn og stekte baconterninger. Nyt! 

    Kilde: Fiskedisken hos Fish Me, nrk.no, Matprat.no

    Persetorsk servert med ertepurè, kokte poteter, bacon, beurre blanc og ørretkaviar

    Ble du sulten nå?

    Logo Fish Me

    Kontakt oss

    Strandkaien 3
    5013 Bergen
    Tlf: 450 23 000
    E-post: bookings@fishme.no

    Våre åpningstider

    Restaurant og Sushi

    Mandag - Søndag 12-23

    Fiskebutikk, Bakeri og Snack

    Mandag -Søndag 10-19

    Fish me i sosiale kanaler