Slik tilbereder du Persetorsk
Sjømat i denne oppskriften
Persetorsk og ørretrogn
Dette trenger du til 4 porsjoner:
- 800-1000 g. persetorsk
- 1 kg. småpoteter
- Olivenolje
- 2 pk. frosne erter
- Smør
- Asparges eller broccolini
- 1 sjalottløk
- 1 dl hvitvin
- 1/2 dl fløte
- Beurre blanc saus
- Ørret rogn
- Baconterninger
- Salt og pepper
Slik gjør du
Start med å forberede småpotetene for ovnsbaking. Vask og tørk potetene og legg på et stekebrett. Hell over litt olivenolje, salt og pepper og bland godt. Stek i forvarmet ovn på 180 grader til møre (ca. 20 minutter avhengig av størrelsen på potetene)
For å lage ertepurè koker du de frosne ertene i lettsaltet vann noen minutter. Hell av vannet og kjør til purè med en stavmikser. Smak til med salt og pepper og en liten klatt smør. Hold varm til servering.
Ha litt vann så det dekker bunnen i en kjele stor nok til å romme aspargesene eller broccolini. Ta på en god klatt smør og litt salt. Legg grønnsakene i kjelen og legg på lokk. La grønnsakene dampes i noen minutter til møre.
Lag Beurre Blanc saus. Finhakk sjalottløk og stek til mykt. Tilsett hvitvin og kok ned til ca. 1/3 mengde. Tilsett fløte og la det koke i et lite minutt. Pisk inn kalde terninger av smør, litt og litt, totalt 200 gram. Husk at sausen ikke må koke når smøret røres inn da sausen kan skille seg. Smak til med salt og pepper.
Trekk persetorsken i rikelig med lettsaltet vann i 8-12 minutter avhengig av tykkelsen på fisken.
Server persetorsk rykende varm med ovnsbakte småpoteter, ertepurè, smørdampede grønnsaker, beurre blanc saus og topp fisken med litt ørretrogn og stekte baconterninger. Nyt!
Kilde: Fiskedisken hos Fish Me, nrk.no, Matprat.no
Ble du sulten nå?
Kontakt oss
Strandkaien 3
5013 Bergen
Tlf: 450 23 000
E-post: bookings@fishme.no
Våre åpningstider
Restaurant og Sushi
Mandag - Søndag 12-23
Fiskebutikk, Bakeri og Snack
Mandag -Søndag 09-19