Slik tilbereder du blåskjell
Sjømat i denne oppskriften
Blåskjell
Dette trenger du til 4 personer:
- 2 kg. blåskjell (beregn ca. 500 gram pr. person)
- Sjalottløk
- Hvitløk
- Chilli
- Urter
- Persille
- Eplesider/Eplejuice/ Hvitvin
- Kremfløte
- Brødskiver
- Smør
Slik gjør du
Rens og sjekk blåskjellene. Ta av «skjegget» og annet rusk fra utsiden og ta bort evt. knuste skjell. Skyll skjellene godt.
Finhakk ønsket mengde med sjalottløk og chilli (og evt. hvitløk eller urter du ønsker), og fres dem i litt olje i en vid kjele til det er blankt (noen få minutter). Legg en rist i bunnen av kjelen, legg i blåskjell oppå risten og hell på litt tørr eplesider eller eplejuice (evt. hvitvin om du foretrekker det). Har du ikke rist kan du legge en dyp tallerken opp ned i bunnen av kjelen. PS: Mengden veske skal ikke være så mye at det kommer opp på skjellene. Damp til blåskjellene åpner seg, ca. 4-6 minutter.
Løft ut blåskjellene med passende redskap og fjern risten. Tilsett en klunk kremfløte og kok i noen minutter til sausen tykner litt.
Anrett blåskjell i skål og hell over den kremede sausen med alle de gode smakene. Pynt med finhakket persille.
Server med ristet brød toppet med deilig hvitløkssmør, eller ferskt brød.
PS: Skjell som ikke har åpnet seg under dampingen bør ikke spises.
Kilde: Fish Me | Foto: Fish Me / Janicke Hansen
Kontakt oss
Strandkaien 3
5013 Bergen
Tlf: 450 23 000
E-post: bookings@fishme.no
Våre åpningstider
Restaurant og Sushi
Mandag - Søndag 12-23
Fiskebutikk, Bakeri og Snack
Mandag -Søndag 09-19