Pannestekt rødspette
Sjømat i denne oppskriften
Rødspette
Dette trenger du
- Beregn ½ liten/mellomstor rødspette per person.
- 2 stk sjalottløk
- 1 dl hvitvinseddik
- 4 dl hvitvin
- 250 gram smør
- 1 stk nykål/sommerkål
- Sitron
- Salt
Slik gjør du
Skrell og finhakk sjalottløk. Ha i en gryte sammen med eddik og hvitvin. Kok inn til du har ca 1 dl væske igjen. Rør inn 250 gram smør i terninger litt og litt, slik at sausen ikke skiller seg. Smørsausen må ikke koke. Smak til med salt og sitronsaft.
Fjern hodet og klipp vekk finner på fisken. Del den i to på langs, følg «ryggmargen» på fisken. det er lurt å bruke en brødkniv når du gjør dette.
Kutt kålen i fine, men litt store biter. Disse koker du i lettsaltet vann i 3-4 minutter. Sil godt av vannet etter at kålen er kokt.
Sett en stekepanne på middels høy varme og ha i litt rapsolje. Stek de halve rødspettene gyllen på hver side. Det tar ca 2-3 minutter på hver side. Tilsett litt smør og sitronsaft og la filetene kose seg litt i pannen. Ta filetene ut av pannen og kryddre med salt og pepper.
Vend kålen inn i smørsausen før servering, tilsett gjerne litt rogn og finhakket gressløk.
Kilde: Oppskrift utviklet av Raymond Grimstad for Fish Me
Kontakt oss
Strandkaien 3
5013 Bergen
Tlf: 450 23 000
E-post: bookings@fishme.no
Våre åpningstider
Restaurant og Sushi
Mandag - Søndag 12-23
Fiskebutikk, Bakeri og Snack
Mandag -Søndag 09-19