Pannestekt rødspette

Sjømat i denne oppskriften

Rødspette

Dette trenger du

  • Beregn ½ liten/mellomstor rødspette per person.
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 dl hvitvinseddik
  • 4 dl hvitvin
  • 250 gram smør
  • 1 stk nykål/sommerkål
  • Sitron
  • Salt

    Slik gjør du

    Skrell og finhakk sjalottløk. Ha i en gryte sammen med eddik og hvitvin. Kok inn til du har ca 1 dl væske igjen. Rør inn 250 gram smør i terninger litt og litt, slik at sausen ikke skiller seg. Smørsausen må ikke koke. Smak til med salt og sitronsaft.

    Fjern hodet og klipp vekk finner på fisken. Del den i to på langs, følg «ryggmargen» på fisken. det er lurt å bruke en brødkniv når du gjør dette.

    Kutt kålen i fine, men litt store biter. Disse koker du i lettsaltet vann i 3-4 minutter. Sil godt av vannet etter at kålen er kokt.

    Sett en stekepanne på middels høy varme og ha i litt rapsolje. Stek de halve rødspettene gyllen på hver side. Det tar ca 2-3 minutter på hver side. Tilsett litt smør og sitronsaft og la filetene kose seg litt i pannen. Ta filetene ut av pannen og kryddre med salt og pepper.

    Vend kålen inn i smørsausen før servering, tilsett gjerne litt rogn og finhakket gressløk.

    Pannestekt rødspette

    Kilde: Oppskrift utviklet av Raymond Grimstad for Fish Me

    Logo Fish Me

    Kontakt oss

    Strandkaien 3
    5013 Bergen
    Tlf: 450 23 000
    E-post: bookings@fishme.no

    Våre åpningstider

    Restaurant og Sushi

    Mandag - Søndag 12-23

    Fiskebutikk, Bakeri og Snack

    Mandag -Søndag 10-19

    Fish me i sosiale kanaler