Pannestekt lysing med brokkolini og smørsaus

Sjømat i denne oppskriften

Lysing, Ørretrogn, Vingetang 

Dette trenger du til 4 personer:

  • 800g lysing
  • 600g poteter
  • Brokkolini, ca.5 stilker pr person
  • 2 fedd hvitløk
  • Rosmarin
  • Olivenolje
  • Raps- eller solsikkeolje
  • Salt
  • Pepper
  • Basilikum
  • 1 sjalottløk
  • 0,5 dl hvitvin
  • 0,2 dl hvitvinseddik
  • Kremfløte
  • Smør
  • Ørretrogn
  • Vingetang

    Slik gjør du

    Ovnsbakte poteter:
    Krydde potetene med knust hvitløk (2 fedd), timian og rosmarin (1 kvist), salt, pepper og olje, bak i oven i ca. 30 – 35 minutter. Om du vil korte ned tiden kan du dampe potetene først, og redusere baketiden til 10 minutter.

    Urteolje:
    Urteoljen lager du med en bunt med basilikum og 4 dl olivenolje. Oljen varmes opp til den er ca. 60 grader. Tilsett basilikum og la det trekke i 5 minutter. Bland deretter sammen med en blender, før du siler alt gjennom en ostedukk eller vanlig klut.

    Brokkolini:
    Kok 5-6 buketter pr porsjon i salt vann i 3 minutter. Krydre deretter brokkolinien med urterolje, salt og pepper.

    Smørsaus:
    Buerre blanc lages ved at du tar 0,5 dl hvitvin, 0,2 dl hvitvinseddik og koker dette med en sjalottløk hakket i små terninger. Reduser veske-mengden til halvparten og tilsett litt kremfløte.

    Trekk kjelen av pannen og tilsett 50g smør, som du har kuttet i terninger. Visp raskt til du har en kremet saus. Smak til med salt og pepper.

    Lysing:
    Skjær fisken i porsjonstykker på 200g pr filet. Krydre dem med salt og pepper mens du varmer opp pannen.

    Når pannen er varm tar du i raps- eller solsikkeolje, og steker fisken på skinnsiden i 4 minutter. Snu deretter fisken over på den andre siden, og tilsett litt smør i pannen. Forsett å steke fisken i ett minutt til på lav varme, mens du øser over smør.

    Garnityr:
    Tørket vingetang friteres i 1 minutt, eller stekes i pannen sammen med fisken i 1 minutt. Ta gjerne en skje med ørretrogn eller kaviar på toppen som siste finish før du serverer retten.

    Pannestekt lysing med ovnsbakte poteter, brokkolini, smørsaus, ørretrogn og vingetang

    Kilde: Fish Me | Foto: Smak av Kysten

    Logo Fish Me

    Kontakt oss

    Strandkaien 3
    5013 Bergen
    Tlf: 450 23 000
    E-post: bookings@fishme.no

    Våre åpningstider

    Restaurant og Sushi

    Mandag - Søndag 12-23

    Fiskebutikk, Bakeri og Snack

    Mandag -Søndag 09-19

    Fish me i sosiale kanaler