
Pannestekt lysing med brokkolini og smørsaus
Sjømat i denne oppskriften
Lysing, Ørretrogn, Vingetang
Dette trenger du til 4 personer:
- 800g lysing
- 600g poteter
- Brokkolini, ca.5 stilker pr person
- 2 fedd hvitløk
- Rosmarin
- Olivenolje
- Raps- eller solsikkeolje
- Salt
- Pepper
- Basilikum
- 1 sjalottløk
- 0,5 dl hvitvin
- 0,2 dl hvitvinseddik
- Kremfløte
- Smør
- Ørretrogn
- Vingetang
Slik gjør du
Ovnsbakte poteter:
Krydde potetene med knust hvitløk (2 fedd), timian og rosmarin (1 kvist), salt, pepper og olje, bak i oven i ca. 30 – 35 minutter. Om du vil korte ned tiden kan du dampe potetene først, og redusere baketiden til 10 minutter.
Urteolje:
Urteoljen lager du med en bunt med basilikum og 4 dl olivenolje. Oljen varmes opp til den er ca. 60 grader. Tilsett basilikum og la det trekke i 5 minutter. Bland deretter sammen med en blender, før du siler alt gjennom en ostedukk eller vanlig klut.
Brokkolini:
Kok 5-6 buketter pr porsjon i salt vann i 3 minutter. Krydre deretter brokkolinien med urterolje, salt og pepper.
Smørsaus:
Buerre blanc lages ved at du tar 0,5 dl hvitvin, 0,2 dl hvitvinseddik og koker dette med en sjalottløk hakket i små terninger. Reduser veske-mengden til halvparten og tilsett litt kremfløte.
Trekk kjelen av pannen og tilsett 50g smør, som du har kuttet i terninger. Visp raskt til du har en kremet saus. Smak til med salt og pepper.
Lysing:
Skjær fisken i porsjonstykker på 200g pr filet. Krydre dem med salt og pepper mens du varmer opp pannen.
Når pannen er varm tar du i raps- eller solsikkeolje, og steker fisken på skinnsiden i 4 minutter. Snu deretter fisken over på den andre siden, og tilsett litt smør i pannen. Forsett å steke fisken i ett minutt til på lav varme, mens du øser over smør.
Garnityr:
Tørket vingetang friteres i 1 minutt, eller stekes i pannen sammen med fisken i 1 minutt. Ta gjerne en skje med ørretrogn eller kaviar på toppen som siste finish før du serverer retten.

Kilde: Fish Me | Foto: Smak av Kysten


Kontakt oss
Strandkaien 3
5013 Bergen
Tlf: 450 23 000
E-post: bookings@fishme.no
Våre åpningstider
Restaurant og Sushi
Mandag - Søndag 12-23
Fiskebutikk, Bakeri og Snack
Mandag -Søndag 09-19