Grillet rødspette

Sjømat i denne oppskriften

Rødspette

Dette trenger du

  • 4 små rødspetter (600 g filet)
  • 1 bunt asparges
  • 300 g smør
  • 1 sitron
  • Evt. 4 g tørket trøffeltang

    Slik gjør du

    Rens fisken for innmat, kutt av hodet og klipp av finner. Gi et snitt på midten og et par snitt i den mest kjøttfulle biten på oversiden av fisken. Hiv fisken på grillen på den varme siden til den slipper grillristen (2-3 min på hver side). La fisken hvile på den kalde siden og sett på lokk i 4-6 min.

    Grill aspargesen 30 sekunder med «blomsten» på varm side. Snu deretter slik at blomsten blir liggende på kald side og grill videre i 30 sek til.

    Kok opp smøret i en panne, og la det koke forsiktig på medium varme til det er gyllenbrunt og skummer. Trekk kjelen til side. Smaksett eventuelt med trøffeltang.

    Legg opp fisken og ha på rikelige med smør. Server med noen sitronbåter.

    Grillet rødspette

    Kilde: Oppskrift og bilder: Smak av Kysten

    Logo Fish Me

    Kontakt oss

    Strandkaien 3
    5013 Bergen
    Tlf: 450 23 000
    E-post: bookings@fishme.no

    Våre åpningstider

    Restaurant og Sushi

    Mandag - Søndag 12-23

    Fiskebutikk, Bakeri og Snack

    Mandag -Søndag 10-19

    Fish me i sosiale kanaler