Grillet makrell
Sjømat i denne oppskriften
Makrell
Dette trenger du
- 4 stk makrell
- 2 sitroner
- 1 bunt rosmarin
- 1 bunt timian
- 1 bunt urter eller ramsløk
- Kokte poteter med skall
- 1 bunt vårløk
- 1 beger småtomat
- 1 bunt bladpersille
- 1 bunt reddik
- En liten rabarbra-stilk
- 0,5 dl eplesidereddik
- 0,5 dl kaldpresset olivenolje
- Salt
Slik gjør du
Tilbered og grill makrellen slik:
Rens makrellen for innmat og gjeller. Fyll fisken med urter, salt og sitron. «Sy igjen» buken med en rosmarinkvist eller hyssing.
Skjær et par snitt i filetene der fisken er tykkest, og legg dem på den varme siden på grillen. Når makrellen slipper grillristen, snur du den. Fisken skal ha ca. 2-3 min på hver side, før du legger den over på den kalde siden av grillen, og setter på lokket. La makrellen hvile i 5-7 min.
Lag potetsalaten:
Grill potetene til de er sorte på utsiden.
Kutt alle ingrediensene og bland sammen med olje, eddik og salt.
Server med finsnittede urter og topp med olje.
Har du spiselige blomster rundt deg så plukk noen å strø over.
Kilde: Oppskrift og bilder: Smak av Kysten
Kontakt oss
Strandkaien 3
5013 Bergen
Tlf: 450 23 000
E-post: bookings@fishme.no
Våre åpningstider
Restaurant og Sushi
Mandag - Søndag 12-23
Fiskebutikk, Bakeri og Snack
Mandag -Søndag 09-19