Fritert makrell

Sjømat i denne oppskriften

Makrell

Dette trenger du

  • 150 gr makrellfilet uten skinn og bein per person
  • Tempurarøre (bruk ferdig blanding)
  • Hvetemel
  • Panko
  • Tangpulver
  • 3 dl rømme
  • 1 ss revet pepperrot
  • 1 dl vann
  • 1 dl eplecider eddik
  • 1 ts sukker
  • 1 stk rødløk
  • Cornichons (små sylteagurk)
  • Salt
  • Pepper
  • Sitron
  • Brønnkarse

    Slik gjør du

    Sett frityren på 180 grader.

    Dryss litt salt over makrell filet og la de ligge i 15-20 minutter.

    Skrell og finhakk rødløk, ha i en gryte sammen med 1 dl vann, 1 dl eplecider eddik og 1 ts sukker. Sett på kok, og la det koke til all væske er det fordampet.

    Pisk rømme stiv og tilsett revet pepperrot. Smak til med salt, pepper og sitron.

    Del makrell filet i to på langs og så i to på tvers slik at du får 4 biter. Vend i hvetemel, så i ferdig tempurarøre og til slitt i panko blandet med tangpulver. Friter makrellen til de er gyllen, ca 4-5 minutter.

    Server sprø makrell med pepperrot rømme, syltet løk, cornichons og brønnkarse.

    fritert makrell oppskrift

    Kilde: Oppskriften er utviklet av Raymond Grimstad for Fish Me

    Logo Fish Me

    Kontakt oss

    Strandkaien 3
    5013 Bergen
    Tlf: 450 23 000
    E-post: bookings@fishme.no

    Våre åpningstider

    Restaurant og Sushi

    Mandag - Søndag 12-23

    Fiskebutikk, Bakeri og Snack

    Mandag -Søndag 10-19

    Fish me i sosiale kanaler