Fritert makrell
Sjømat i denne oppskriften
Makrell
Dette trenger du
- 150 gr makrellfilet uten skinn og bein per person
- Tempurarøre (bruk ferdig blanding)
- Hvetemel
- Panko
- Tangpulver
- 3 dl rømme
- 1 ss revet pepperrot
- 1 dl vann
- 1 dl eplecider eddik
- 1 ts sukker
- 1 stk rødløk
- Cornichons (små sylteagurk)
- Salt
- Pepper
- Sitron
- Brønnkarse
Slik gjør du
Sett frityren på 180 grader.
Dryss litt salt over makrell filet og la de ligge i 15-20 minutter.
Skrell og finhakk rødløk, ha i en gryte sammen med 1 dl vann, 1 dl eplecider eddik og 1 ts sukker. Sett på kok, og la det koke til all væske er det fordampet.
Pisk rømme stiv og tilsett revet pepperrot. Smak til med salt, pepper og sitron.
Del makrell filet i to på langs og så i to på tvers slik at du får 4 biter. Vend i hvetemel, så i ferdig tempurarøre og til slitt i panko blandet med tangpulver. Friter makrellen til de er gyllen, ca 4-5 minutter.
Server sprø makrell med pepperrot rømme, syltet løk, cornichons og brønnkarse.
Kilde: Oppskriften er utviklet av Raymond Grimstad for Fish Me
Kontakt oss
Strandkaien 3
5013 Bergen
Tlf: 450 23 000
E-post: bookings@fishme.no
Våre åpningstider
Restaurant og Sushi
Mandag - Søndag 12-23
Fiskebutikk, Bakeri og Snack
Mandag -Søndag 09-19