Bærekraft

Lokal, kortreist og bærekraftig mat

Hos Fish Me arbeider vi hver dag for å tilby våre kunder lokal, kortreist og bærekraftig mat, og vi har stort fokus på miljøarbeid og tiltak som kan redusere vårt fotavtrykk. Her er noen av de tiltakene vi har implementert:

✓ Vår driftsmodell bidrar til å redusere matsvinn. Samspillet mellom fiskedisken som råvareleverandør til vår restaurant, sushibar og bakeri betyr at vi hele tiden har tilgang på ferske råvarer, og kan benytte sesongens spesialiteter i matproduksjonen. Denne synergien gjør også at vi kan utnytte mesteparten av det som kan benyttes av alle råvarene.

✓ Vi handler nesten utelukkende med lokale produsenter og har stort fokus på kortreist mat og sesongbaserte varer.

✓ I vår avfallshåndtering gjennomfører vi utstrakt kildesortering og gjenvinning. Restauranten har et effektivt KVS system for matavfall og kildesorterer alt annet avfall. Matavfallet blir samlet, avvannet og omgjort til kompost. 

✓ Fettet fra fettavskilleren omgjøres til fjernvarme hos BIRs biogassanlegg på Lønningen.

✓ Ved takeaway bestillinger benytter vi kun miljømerket engangsartikler

✓ Vi er bevisst på vår rolle som tradisjonsbærer av norsk matkultur. Vi bevarer og videreformidler tradisjonelle norske retter ved å ha dem på menyen og ikke minst opprettholder den lange Bergensk tradisjonen med å tilby byen et levende fisketorg året rundt. 

✓ Vi ble i januar 2024 miljøfyrtårnsertifisert, og jobber aktivt med å stadig forbedre oss gjennom tiltak og rutiner. 

Har du innspill til hvordan vi kan forbedre vårt miljø og bærekraftsarbeid?
Send oss oss gjerne en mail eller kontakt oss på tlf. 450 23 000

Sjøkreps i fiskedisken hos Fish Me
Logo Fish Me

Kontakt oss

Strandkaien 3
5013 Bergen
Tlf: 450 23 000
E-post: bookings@fishme.no

Våre åpningstider

Restaurant og Sushi

Mandag - Søndag 12-23

Fiskebutikk, Bakeri og Snack

Mandag -Søndag 09-19

Fish me i sosiale kanaler