Slik lager du perfekt lutefisk
Sjømat i denne oppskriften
Lutefisk
Dette trenger du
Lutefisk serveres ofte i 2 omganger. Beregn ca. 400 gram lutefisk per servering
Slik gjør du
Lutefisk kan være både dissende på tallerkenen og mer «fast i fisken», alt etter hvordan du forbereder og tilbereder den. Med våre triks til ovnsbaking av lutefisk vil du få den akkurat slik du foretrekker den!
Det er ikke bare hvordan du tilbereder lutefisken som vil bestemme konsistensen, men også den lille halvtimen før du du baker den.
Start med å dele lutefisken i passende porsjonsstørrelser på ca. 400 gram. Legg stykkene i en form og ha på masse grovt salt. Jo mer salt, jo mer av vannet i fisken vil trekkes ut. Liker du fisken litt fast, ha på ekstra mye salt. La fisken hvile med saltet på i ca. 30 minutter, og skyll så bort saltet. Legg fisken tilbake i tørr form med skinnsiden ned, og dekk til med aluminiumsfolie. Pass på at fisken ikke er i kontakt med foliet.
Stek fisken i ovnen på 200 grader i 30-45 minutter (avhengig av tykkelsen på stykkene).
Server lutefisken rykende varm med kokte poteter, grov sennep, ertestuing og stekte baconterninger med masse baconfett. Nyt!
Kilde: Fiskedisken hos Fish Me
Ble du sulten nå?
Kontakt oss
Strandkaien 3
5013 Bergen
Tlf: 450 23 000
E-post: bookings@fishme.no
Våre åpningstider
Restaurant og Sushi
Mandag - Søndag 12-23
Fiskebutikk, Bakeri og Snack
Mandag -Søndag 09-19