Slik lager du perfekt lutefisk

Sjømat i denne oppskriften

Lutefisk

Dette trenger du

Lutefisk serveres ofte i 2 omganger. Beregn ca. 400 gram lutefisk per servering

    Slik gjør du

    Lutefisk kan være både dissende på tallerkenen og mer «fast i fisken», alt etter hvordan du forbereder og tilbereder den. Med våre triks til ovnsbaking av lutefisk vil du få den akkurat slik du foretrekker den!

    Det er ikke bare hvordan du tilbereder lutefisken som vil bestemme konsistensen, men også den lille halvtimen før du du baker den. 

    Start med å dele lutefisken i passende porsjonsstørrelser på ca. 400 gram. Legg stykkene i en form og ha på masse grovt salt. Jo mer salt, jo mer av vannet i fisken vil trekkes ut. Liker du fisken litt fast, ha på ekstra mye salt. La fisken hvile med saltet på i ca. 30 minutter, og skyll så bort saltet. Legg fisken tilbake i tørr form med skinnsiden ned, og dekk til med aluminiumsfolie. Pass på at fisken ikke er i kontakt med foliet.

    Stek fisken i ovnen på 200 grader i 30-45 minutter (avhengig av tykkelsen på stykkene). 

    Server lutefisken rykende varm med kokte poteter, grov sennep, ertestuing og stekte baconterninger med masse baconfett. Nyt! 

    Kilde: Fiskedisken hos Fish Me

    Lutefisk på tallerken med ertestuing, bacon, sennep og kokte poteter
    Lutefisk med poteter, sennep og ertestuing

    Ble du sulten nå?

    Logo Fish Me

    Kontakt oss

    Strandkaien 3
    5013 Bergen
    Tlf: 450 23 000
    E-post: bookings@fishme.no

    Våre åpningstider

    Restaurant og Sushi

    Mandag - Søndag 12-23

    Fiskebutikk, Bakeri og Snack

    Mandag -Søndag 09-19

     

     

    Fish me i sosiale kanaler