Grillet skatevingefilet
Sjømat i denne oppskriften
Skate
Dette trenger du
- 600 g skatefilet
- 2 grønne epler
- 100 g aromasopp eller villsopp
- 250 g gresk yogurt
- 0,5 dl kaldpresset rapsolje
- 1 dl eplecidereddik
- 100 g sukker
- Salt
Slik gjør du
Stykk fileten i porsjonsbiter og legg på grill. Snu når den slipper grillrista. Når den slipper på andre siden også, flytt fisken over på kald sone og la den hvile.
Kok opp sukker og eddik, og tilsett soppen. Skru av varmen og sett på lokk. La stå i 5 min, til den er ferdig.
Kutt eplene opp i fyrstikktynne staver og bland med olje og salt.
Legg fisken på en tallerken, dekk med eplestavene og legg på syltet sopp. Riv til slutt litt pepperrot over retten og server yoghurten ved siden av.
Kilde: Oppskrift og bilder: Smak av Kysten
Kontakt oss
Strandkaien 3
5013 Bergen
Tlf: 450 23 000
E-post: bookings@fishme.no
Våre åpningstider
Restaurant og Sushi
Mandag - Søndag 12-23
Fiskebutikk, Bakeri og Snack
Mandag -Søndag 09-19